New collaboration with Iplay Sport

Pressrelease, Iplay Sport inleder samarbete Weesteer

Iplay Games lanserades lagom till att Euro 2016 invigdes i Stockholm. Vi är glada att kunna tillkännage samarbetet med vårt ”Collaboration bolag” från G-Lab21 för att testa ett helt nytt sätt att interagera med våra användare på Iplay Sport. I samband med EURO 2016 som inleddes i söndags lanserades Iplay Games, produkten av samarbetet med Weesteer.

Iplay har också lyckats etablera ett samarbete med Europeiska Handbolls Förbundet, EHF. De blir första externa parten att själva kunna skriva inlägg och göra poster från vårt "back end". EHF tog kontakt med oss redan i somras under Partille Cup och insåg snabbt att vi har en mycket mer lojal användargrupp än de själva har på sina sociala kanaler. Det känns såklart fantastiskt att få ett sådant erkännande och vi är väldigt spända på hur detta samarbete kan komma att utvecklas med tanke på Champions League och streaming av matcher etc.

Slack for iOS Upload (1).jpg

 

”Vi är glada och ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Iplay.
Vår plattform är en "distruptor" i sin bransch, teamet bakom Iplay är självklara inom vertikalen sport.” 

Founder & CEO @Weesteer - Magnus B Svensson

Detta ger oss ett fantastiskt tillfälle att visa ett helt nytt sätt för våra annonsörer att marknadsföra sig och där vi enbart tar betalt per faktisk kontakt med potentiell kund. Vi får genom Weesteers dashboard ett fantastiskt underlag att presentera för dem när kampanjen är genomförd. Utifrån den får annonsören sedan ett gediget underlag att jobba vidare på.
Jag gillar i synnerhet mätetalet Brand Popularity, som ger våra kunder ett så direkt värde på hur populära de var gentemot de andra annonsörernas varumärke. Något verkligt konkret att jobba vidare på för marknadsavdelningen, säger Karl Jelldéus på Iplay.
 
I Iplay Games kommer våra användare kunna spela en del enklare spel men framför allt kan man göra Quizzar och det är annonsörernas stora möjlighet till att kunna sprida den information eller kunskap om sitt varumärke som man vill framhäva och förmedla. Mottagandet har varit väldigt positivt och samtidigt svenskt försiktigt eftersom det inte använts tidigare. Vi vet ju att attraktionskraften hos sport är enormt stor och att företag gärna vill förknippas med sport, så det ska bli kopiöst kul att få presentera slutresultatet för dem när EM är över. Ambitionen är att detta samarbete ska utvecklas vidare och helt integreras i Iplay Sport. Nästa stora mästerskap blir Bandy-VM, där Iplay Sport är officiell VM-app, och där ska vi ytterligare förfina tjänsten utifrån våra erfarenheter under EURO 2016.


”Vi letar hela tiden efter ytterligare unikiteter i vårt erbjudande och detta är något som ger oss en edge i samtalen med våra annonsörers marknadsavdelning.”
Founder & CEO @Iplay Sport – Per Malmqvist
 
Ytterligare en möjlighet som detta samarbete ger oss är att kunna sjösätta vår ambition med att starta en fond, nämligen Iplay Foundation. En fond vi avser att dela ut stipendier från, där idrottstalanger som av olika anledningar inte kan fullfölja sin dröm kan ansöka om stöd ifrån. Vi har sagt att 25 % av intäkterna från Iplay Games ska avsättas direkt till Iplay Foundation och därigenom möjliggöra att vi kan stötta dessa talanger i sin satsning.
 
Dessutom flyttade vi för två veckor sedan in i nya lokaler på Norra Liden 2 b, vilket känns fantastiskt. Att lokalen dessutom varit ”mamma” till appar som Sleep Cycle & Forza gör inte saken sämre utan är oerhört inspirerande säger Per Malmqvist på Iplay.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Creator of G-Lab21 – Peter Kurzwelly
peter.kurzwelly@glab21.com
+46 (0)768610000

Founder & CEO @Weesteer - Magnus B Svensson
magnus@weesteer.com
+46 (0)735195050

Founder & CEO @Iplay Sport – Per Malmqvist
per@iplay.global
+46 (0)730866575

Om Weesteer
QuiznGifts™ utmanar reklamvärlden med en plattformsbaserad app som skapar helt nya möjligheter för interaktion mellan företag och människor. I appen spelar du spel, vinner poäng och köper riktiga produkter för poängen. Vår banbrytande SaaS tjänst för lojalitet och gamification. underhåller, engagerar och belönar våra partners kunder. Plattformen samlar data och kunskap om kundbeteenden och preferenser. Vi ger hög return of engagement genom den engagerande reklamen sänker vi tröskeln för köp. Företag kan få denna plattform “brandad” med deras varumärke och anpassad efter behov.
Läs mer på: www.weesteer.com


Om Iplay
Iplay är en plattform där atleter får hjälp att bygga sitt varumärke. Med olika kringtjänster erbjuder vi stöd före, under och efter den aktiva karriären. Det kan vara allt från kapitalrådgivning, personlig träning, mental coachning, sponsorer, media till fansen. Det är dock viktigt att atleterna känner att det är på deras villkor. Vi erbjuder dem kontroll på sin kommunikation och sin interaktion med alla dessa olika intressenter. Vi vill helt enkelt hjälpa dem få ut mesta möjliga av sin karriär, så väl sportsligt som monetärt.
Lär mer på: www.iplay.globa

http://onelink.to/wwtym7 - to download the app
http://eepurl.com/cs00hL - for pressrelease to learn more about our collaboration

John Olsson